Shqip   Македонски   English
  Општина
Градоначалник, Совет
Администрација, Сектори
Единици
За граѓанинот  
Е-Услуги, Даноци
Формулари, Учество
во одлучување

Мојот град
Историја, Институции
Организации, Почесни
граѓани, Бизнис, Спорт
      Документи
Проекти, Буџет,
Урбанистички планови
Закони, Акти
Посети го Тетово
Природа, Одмаралишта, Историски објекти, Галерии, Музеи
Инфо
Ресторани, Хотели
Медиуми, Банки
Транспорт

 Инфо
 Транспорт
 
Хотели и ресторани
Медиуми и печат
Банки
Транспорт
 
АеродромТетово е одалечено 70 Км од меѓународнит аеродром Александар Велики.

Во овој аеродром оперираат 14 авио-компании кои нудат линии кон поважните Европски градови и пошироко.

http://skp.airports.com.mk/

WIZZ AIR
 
 
www.wizzair.com
 
  Croatia Airlines
 
 
++ 389 2 2561850
++ 389 2 3296967
++ 389 2 3296969
++ 389 2 2520922
Аеродром Александар Велики, 1043, Петровец, Македонија 
www.croatiaairlines.hr
 
    Adria Airways
 
 
++ 389 2 3117 009
++ 389 2 3118 009
++ 389 2 3229 975
++ 389 2 3165 531
Даме Груев 7, локал 7, Скопје, Македонија 
http://www.adria.si
 
  Austrian Airlines
 
 

++ 389 2 314 83 72
++ 389 2 314 83 75

++ 389 2 324 88 05
++ 389 2 256 19 30
Аеродром Александар Велики, 1043 Петровец, Македонија
www.austrian.com
 
  Air SERBIA
 
 
++ 389 2 322 90 78
++ 389 2 322 90 49
++ 389 2 311 83 06
++ 389 2 311 65 32
++ 389 2 322 94 47
Партизански Одреди 17, , Скопје, Македонија
www.airserbia.com/  
 
  Turkish Airlines
 
 
++ 389 2 256 20 53
++ 389 2 311 61 49
++ 389 2 311 82 43
Даме Груев 3/9, , Скопје, Македонија
http://www.thy.com/
 
  Edelweiss Air AG
 
 

++ 41 43 816 50 60

++ 41 43 816 50 61
Operations Center
B. O. Box
8058 Zurich-Airport 
Ground Map
www.edelweissair.ch
 
    BELLE AIR EUROPE
 
 
++ 389 70 23 34 30
Аеродром Александар Велики, 1043 Петровец, Македонија
www.belleaireurope.com
 
    AIR BERLIN
 
 
BELAIR (Air Berlin Group)
www.airberlin.com
 
    PEGASUS AIRLINES
 
 
www.flypgs.com
 
    FLYDUBAI
 
 
www.flydubai.com
 
    NEW LIVINGSTON SPA
 
 
www.livingstonair.it
 
    CORENDON AIRLINES
 
 
www.corendon-airlines.com
 
    SUNEXPRESS AIRLINES
 
 
www.sunexpress.com
 

 
       
 
Политика на приватност
Контактирај ја Општината
Општина Тетово
Дервиш Цара бб
1200 Тетово
Република Северна Македонија

Тел. +389 44 511 930
Факс +389 44 511 962
Тел. 044 339 240
cabinet@tetova.gov.mk
info@tetova.gov.mk
       
       
Faqeja oficiale e Komunës së Tetovës - Официјална страница на Општина Тетово - Official website of Tetovo Municipality © 2014