Shqip   Македонски   English
  Општина
Градоначалник, Совет
Администрација, Сектори
Единици
За граѓанинот  
Е-Услуги, Даноци
Формулари, Учество
во одлучување

Мојот град
Историја, Институции
Организации, Почесни
граѓани, Бизнис, Спорт
      Документи
Проекти, Буџет,
Урбанистички планови
Закони, Акти
Посети го Тетово
Природа, Одмаралишта, Историски објекти, Галерии, Музеи
Инфо
Ресторани, Хотели
Медиуми, Банки
Транспорт

 Општина
 Совет на Општина
 
Градоначалник на општината
Совет на Општина
Администрација на Општината
Претпријатија и едници
 
Претседател на Советот на општина ТетовоБесар Дурмиши е роден на 10 јули 1990 година во Тетово.

Основното образование го завршил во ОУ „Наим Фрашери“, додека средното образование во Гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“.

Во 2013 година дипломирал на Економскиот факултет, студиска програма сметководство и финансии на Државниот Универзитет во Тетово.

Од 2014 до 2020 година работел како сметководител во приватниот сектор.

На локалните избори во 2017 година бил избран за советник во Советот на општина Тетово, од редовите на Движењето БЕСА.

Во ноември 2020 година е назначен за шеф на кабинет на Генералниот директор на Македонски железници - Транспорт, оваа функција ќе ја извршува до ноември 2021 година.

На локалните избори на 17 октомври 2021 година, Бесар Дурмиши бил носител на листата од редовите на Движењето БЕСА. На 18.11.2021 година на конститутивна седница на Советот на општина Тетово е избран за претседател на Советот на општина Тетово.

БЕСАР ДУРМИШИ: ТЕЛ & ЕМАИЛ: 070/988-370 besar.durmishi@tetova.gov.mk
       
 
Политика на приватност
Контактирај ја Општината
Општина Тетово
Дервиш Цара бб
1200 Тетово
Република Северна Македонија

Тел. +389 44 511 930
Факс +389 44 511 962
Тел. 044 339 240
cabinet@tetova.gov.mk
info@tetova.gov.mk
       
       
Faqeja oficiale e Komunës së Tetovës - Официјална страница на Општина Тетово - Official website of Tetovo Municipality © 2014